top of page

Gyakran ismételt kérdések

1. Számít, hogy új, keveset futott teherautót bérlek? Szerintünk számít, hiszen a kevés kilométer és a fiatal tehergépkocsi kombinációja nyugodt szállítást eredményez. Nem fog elromlani semmi, nem fogsz az út szélén állni, életveszélyben várni a mentést, késni a programodról/kompról/stb.

2. Mi az a Mercedes Assistance? Ha mégis történne valami műszaki hiba a Mercedes Sprintereinkkel, akkor a Mercedes Assistance 0-24 órában elérhető ügyfélszolgálata segítséget küld. Ha 30 percen belül nem tudja megjavítani az autót a helyszínen, akkor a legközelebbi márkaszervizbe szállít, ha ott 24 órán belül nem tud megoldást a hibára, akkor hasonló csereautót ad. Mindezt ingyenesen, teljes Európában, a hét minden napján, minden órájában. Szerencsére, ez csak elméleti tudás, még sosem „próbáltuk ki” :)

3. Mik azok a környezetvédelmi matricák? Miért fontos, hogy van a teherautón? Tulajdonképpen ezek a címkék a környezetvédelmi adók megfizetését igazoló matricák, melyek jól látható helyen vannak felragasztva a szélvédőre. Ha nincs kiváltva, akkor a rendőr ránézésre látja, megállít, büntet ott helyszínen. Osztrák, német és francia környezetvédelmi matrica kötelező minden teherautóra. Természetesen, minden autónkra ki van váltva mindhárom vignetta.

4. Mit tartalmaz a bérleti díj? Mindent. Nincsenek rejtett, utólagos költségek. Hallottunk olyan bérbeadóról, aki plusz díjat kér, ha a teherautó felmegy az autópályára. Van, aki extra pénzt kér a casco biztosításért, stb. Nálunk a bérleti díj mindent tartalmaz, a magyarországi autópálya matricától kezdve a casco biztosításon át, a Mercedes Assistance szolgáltatásig. Egyedül, ami változó költség, az a km díj, hiszen 300km/napot tartalmaz az ár, ezen felül 22 Ft/km a túlfutás díja.

5. Mi az a túlfutási díj? Ha meghaladja a napi 300 km-t a tehergépkocsi futása, akkor a bérleti idő végén 22 Ft/km összeget számolunk fel a bérleti díjon felül. Ha 2 napra bérelsz tőlünk teherautót, akkor 600 km-t tartalmaz az ár. A napi korlát a bérlet teljes idejére szól, tehát ha az első nap mentél 590 km-t, a második nap csak 10 km-t, akkor nincs túlfutási díj, a napi ingyenes 300 km összeadódik.

6. Hogy kell fizetni a kauciót? Lehetőség szerint készpénzben, a teherautó átvételekor, hiszen amikor visszahozod ugyanolyan állapotban, mint mikor kiadtuk, akkor AZONNAL vissza szeretnénk Neked adni. Az utalások (banktól függ) nem mindig mennek el hétvégén, éjszaka... Természetesen, lehetőség van a banki utalásra is, de nem garantáljuk ez esetben az azonnali pénz megérkezését a számládra.

7. Milyen módokon lehet fizetni a bérleti díjat? Előre utalással, átvételkor bankkártyával vagy készpénzben. Minden esetben előre kérjük a bérleti díjat. Az esetleges túlfutással – értelemszerűen – a bérleti idő végén számolunk el.

8. Milyen felszereltségű teherautótok van? Minden Mercedes Sprinterünk ugyanolyan felszereltséggel bír: 3 személyesek, a vezető ülés ún. lengőülés (mint a kamionokban, légrugós ülés, hihetetlenül kényelmes), karfa, derék- és combtámasz, klíma, tempomat, Android/Apple CarPlay, érintőképernyő, oldalszélérzékelő, hátsó fellépő, stb. Természetesen a KRESZ tartozékok, menetlevél is megtalálhatóak az autóban, sőt, télen ingyen bekészítünk könnyen felszerelhető hóláncot is! Ezen felül FFP2-es maszkot, alkoholos törlőkendőt, zsebkendőt is mellékelünk a teherautóinkhoz, plusz egy kis meglepetéssel is igyekszünk kedveskedni. 

9. Mikor foglaljak? Ugyan 9 db Mercedes Sprinterünk van, de szerencsére folyamatosan magas kihasználtság mellett üzemelnek. Így az a javaslatunk, hogy mikor már biztosan tudod az időpontot, hogy mikor szeretnél bérelni, add le a foglalásod, még ha fél év múlva lesz is. Persze, olyan is van, hogy aznapi bérlést is ki tudunk szolgálni...

10. Hogyan foglaljak? Telefonon (0-24, 24/7), mailben lehet. Ha éppen elromlott a sajátod, vagy cserben hagyott egy másik bérbeadó, nyugodtan telefonálj akár éjszaka is, ha van bent szabad teherautónk, szívesen segítünk.

11. Mi kell a foglaláshoz? Magánszemély esetén a személyes adatok (név, cím, édesanyád neve, szül. hely, idő, szemig szám) Cég esetén adószám. Fontos, hogy a cég képviseletére jogosult vagy annak meghatalmazottja írhatja alá a bérleti szerződést. Ne aggódj, ha valamilyen adat kimaradt, azt a bérleti szerződésbe bele fogod tudni írni.

12. Ki veheti át az autót? A szerződő, vagy annak meghatalmazottja. Cég esetén a meghatalmazáshoz aláírási címpéldány, magánszemély meghatalmazása esetén két tanú szükséges.

13. Mi a foglalás menete? E-mailen, az info@tgkberles.hu címre kérjük szépen az adatokat (szerződő adatai, bérleti idő), mely alapján elkészítjük a szerződést, és e-mailen küldünk egy linket. Ezt megnyitva találod a bérleti szerződést, melyet - ha rendben találsz - érintőképernyőn tudsz aláírni. Így él a foglalásod, előre nem kell fizetni semmit!

14. Ti még nem írtátok alá a szerződést, csak én. Él a foglalásom? Igen. A szerződésünk úgy fogalmaz, hogy az aláírásunkkal elismerjük a kaució átvételét. Így amikor átveszed az autót és megkapjuk az óvadékot, akkor írjuk alá a szerződést. 1 percen belül, e-mailen érkezik meg a lezárt pdf dokumentumban.

15. Hogyan kell visszaadni a bérelt teherautót? Tele tankkal, kívül-belül tisztán adjuk át, így is várjuk vissza. :)

loader,gif

16. Mi a nyitvatartási időtök? Mikor vehetem át? Mikor vihetem vissza? 9:00 – 22:00 a hét minden napján, hétvégén is. A bérleti nap előtti este már át lehet venni a bérelt tehergépkocsit díjmentesen, hogy reggel akkor indulj vele, amikor szeretnél. Viszont nem vagyunk bent a telepen mindig, így telefonos időpont egyeztetés elengedhetetlen az átadás-átvételre!

17. Hol vehetem át a bérelt tehergépkocsit? 2 telephelyünk van: Pomáz, Ipartelep és Újpest, Károlyi István utca 10. (17-es épület).

18. Saját autóval érkezem. Ott hagyhatom a bérleti időtartamra? Biztonságos? Mindkét telephely zárt, kamerákkal megfigyelt terület. Az újpesti telephelyen 0-24 biztonsági szolgálat is van. A gépjárműved kulcsát nem kérjük el, nem vesszük át, nem mozgatjuk, maximum csodáljuk. :)

19. Hosszútávra is bérelhetek tőletek teherautót? Igen, hosszútávra is bérbe adunk tehergépkocsit. A feltételekről, kedvezményekről kérlek ügyfélszolgálatunkon érdeklődj (+36 20 545 5757, info@tgkberles.hu)

20. Mikor veszítem el az óvadékot? Mi számít kárnak? Minden tehergépkocsinkon van casco biztosítás. Az önrész mértéke autónként (biztosításonként) változó, de jellemzően 200 000 Ft, min. 20%. Önhibás károkozás esetén megvizsgáljuk a sérülés mértékét. Ha 200 000 Ft-nál kevesebbért javítható, akkor nem vesszük igénybe a casco biztosítást, hiszen Neked is olcsóbb így. „Nagy” sérülésnél a káron felül a javítás napjaira eső bérleti díjat is felszámoljuk (hiszen nem tudjuk bérbe adni a teherautót másnak), 50% kedvezménnyel! Karosszéria sérülésnél ajánlatot kérünk szakműhelytől, majd a javítás árát levonva adjuk vissza a kauciót. Teljes elem sérülésekor (pl. tükör) lehetőség van arra is, hogy Te szerezd be az alkatrészt, de csak gyári, új tartozékot tudunk elfogadni. Szélvédőkárnál nem számítunk fel semmit, hiszen a felpattanó kavics nem a Te hibád (ha csak nem Te dobtad be a szélvédőt féltéglával). :)

bottom of page