top of page

Kisteherautó-bérlés etikett

Bár sokak számára triviális, mégis úgy érezzük, ezzel a témával foglalkozni kell. Pontosabban azzal, hogyha autót, kisteherautót bérelsz, akkor miképp bánj vele, és milyen állapotban hozd vissza.


Gondolj csak bele: ha van saját autód és szereted, vigyázol rá kívül-belül, akkor hasonlóan cselekedj a bérelt autóval is.


Mindenképp szeretnénk leszögezni: senkit sem szeretnénk megbántani vagy eltántorítani a kisteherautó-bérléstől, de összeállítottunk egy néhány pontból álló listát, amit akár nevezhetnénk „kisteherautó-bérlés etikett”-nek is.


Lássuk, melyek ezek a pontok:


- Ha hosszabb távra veszed igénybe a kocsit, szinte elkerülhetetlen, hogy időnként a járműben egyél, igyál. Ha pici szennyeződés éri a belteret, érdemes mielőbb rendbetenni, hogy később ebből ne legyen kalamajka vagy esetleg plusz költséged a takarítási díj miatt.

- Ha netán dohányzol, és mondjuk a saját kocsidban szoktál is cigizni, a bérelt autóban kérjük, hogy ezt ne tedd! Sajnos az autókárpit és a beltér olyannyira magába szívja a dohányfüstöt és a szagot, hogy szinte kiűzhetetlen, kellemetlen bűz marad utána.

- Érdemes előre tisztázni, hogy mit szeretnél a járműben szállítani. Bár különleges kivételektől eltekintve szinte bármit szállíthatsz autóinkban – természetesen a méreteken belül – ha például építési anyagot vagy hasonlóan sok szennyeződéssel járó termékeket fogsz mozgatni, akkor lehetőség szerint tegyél valamit a rakodótérbe, mielőtt bepakolod a cuccokat. Ha esetleg mégis kiömlik, kiszakad egy zsák mondjuk, akkor kérjük, hogy tisztítsd ki utána az autó belsejét.

- Ne terheld túl az autót. Ha nehéz tárgyakat mozgatsz a kocsival, kérjük, hogy vedd figyelemben a súlyhatárt, hogy meddig terhelhető.

- Végül, de nem utolsó sorban arra kérünk, hogy olyan állapotban hozd vissza az autót, ahogyan elvitted.


Összességében nem kérünk tehát lehetetlent, csak némi odafigyelést járműveink bérlésekor. Azt is megjegyeznénk, hogy az esetek jó részében sosincs semmilyen probléma, de egyszer érdemesnek tartottuk ezeket a gondolatokat megfogalmazni.



13 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page