Miért jó egy vállalkozásnak, ha nem tulajdonos, hanem bérel

Ha vállalkozást indítunk vagy működtetünk, egyértelműnek tűnik, hogy saját tulajdonú céges autóra mindenképpen szükség van. Akár személyszállításról, akár árumozgatásról van szó, a gépjármű szükséges eszköznek tűnik. Azzal kapcsolatban azonban, hogy ennek céges tulajdonban kell-e lennie vagy megfelelőbb formáció volna a bérlés, érdemes alaposabban elgondolkodni.


A tulajdonosi lét előnyei és hátrányai

Saját tulajdonú autót beszerezni egy vállalkozás számára igazából akkor érdemes, ha az adott gépjármű számára teljes kihasználtságot tud biztosítani. Mit jelent ez? Hogy akár személy-, akár teherautóról van szó napi szintű használtban és/vagy készenlétben van. Vagyis az üzletmenet kiadja az adott jármű állandó elérhetőségének igényét. Onnantól kezdve, hogy a jármű fél vagy egész napokat áll, esetleg hol teherszállításra, hol személyszállításra van szükségünk, a saját céges autó birtoklás megkérdőjeleződik. Kényelmetlen és pazarló megoldás, ha személyszállításra tehergépjárművet használunk (például tárgyalásokra a céges tehergépkocsival megyünk, mert az áll rendelkezésre) vagy fordítva.


A bérlés előnyei

A bérlés legnagyobb előnye a rugalmasság, illetve a szabadság, amit a bérlő élvezhet. Minden egyes alkalommal, amikor igényünk jelentkezik valamilyen gépjárműre, eldönthetjük, hogy pontosan milyen legyen, akár típusát, méretét tekintve vagy akár a kategóriájára vonatkozóan. Ha az üzletmenetből adódóan mindig más és más jármű jelenti az optimális megoldást, jobban járunk a bérléssel. Hiszen nem csak költséghatékonyság, de kényelmi és biztonsági szempontokból is az a legjobb, ha mindig olyan autót használunk, amilyenre szükségünk van.


A második nagy előny, hogy nem kell foglalkoznunk a céges autóval járó adminisztrációs feladatokkal, és szembesülnünk ennek napi szintű költségeivel. A különféle bejelentési és fizetési kötelezettségek - amortizáció, adók, biztosítás -, valamint a karbantartás feladatai - éves átvizsgálás, cserélendő alkatrészek pótlása, esetleges javítási vagy helyreállítási költségek - így nem minket terhelnek.


Kényelem és biztonság egy konstrukcióban

Amikor autót bérelünk, - ha megfelelő céghez fordulunk - pontosan azt kapjuk amire szükségünk van és pontosan annyi pénzért, amennyiben előre megállapodtunk. Így minden tökéletesen előre tervezhető, a céges működésbe illeszthető. Elkerülnek a meglepetések, a váratlan kiadások, miközben abban is biztosak lehetünk, hogy ha bármilyen segítségre szükségünk van, egy egész cég fog a rendelkezésünkre állni, hogy támogasson.


A tgkbérlés.hu célja pontosan ez: azt adni, amire szükséged van, kalkulálható, nyomon követhető költségek mellett, a céges támogatás biztonságával!

3 megtekintés0 hozzászólás