top of page

Miket nem szabad mozgó teherautóba pakolni?

Lehet, hogy sokak számára triviális, de számos olyan tárgy és egyéb eszköz létezik, amelyeket nem érdemes, vagy nem szabad mozgó kisteherautóban szállítani, adott esetben egy költözésnél.


Ha kisteherautót bérelsz jó, ha tudod, mik ezek a tételek, így, hogy segítsünk, összeírtunk egy kis listát ezekről a holmikról:


Veszélyes tárgyak:

A vegyi anyagok különösen veszélyesek lehetnek a mozgó teherautóba csomagolva. A régi festékdobozokat, savakat és tisztítóoldószereket ne költöztesd magaddal, hanem inkább add le őket olyan hulladékpontokon, ahol átveszik ezeket az eszközöket. Bontatlanul nyugodtan szállíthatod őket, de azért arra figyelj, hogy ne tudjanak felborulni, kiborulni, mert egyrészt összeszennyezhetik a kisteherautó belső terét, másrészt ha elszabadulnak, akkor megint csak veszélyessé válhatnak.


Gyúlékony anyagok:

A palackok, kannák, egyéb gyúlékony anyagok nagyon veszélyessé válhatnak, ha baleset történik. Jobb, ha ezeket is kerülöd és nem pakolod be őket a furgon hátuljába, hanem inkább speciális szállítást igényelsz.


Értékes tárgyak:

Akár eszmei, akár pénzbeli értékkel bírnak, a legértékesebb holmikat nem szabad felügyelet nélkül elpakolni egy dobozos kisteherautó hátuljába. Ezeket olyan helyen kell tárolni, ahol nyomon tudod követni őket, vagy ha mégis így szeretnéd magaddal szállítani, gondoskodj róla, hogy ne maradjanak őrizetlenül.


Személyes okmányok:

Minden fontos papírt, készpénzt is biztonságban kell tartani. Ezeket jó, ha mindig magadnál vagy esetleg utastársadnál tárolod, mert elég egy óvatlan pillanat...


Növények és növényzet:

Ha sok szobanövényed van, amelyeket szintén magaddal szeretnél költöztetni, akkor mindenképp vedd figyelembe: nem biztos, hogy bírni fogják majd a dobozos teherautó hátuljának melegét, a fülke elején pedig veszélyt jelenthetnek, ha nem látsz ki tőlük. Persze, ha nem óriási távot mész velük, akkor nincs semmi gond, de ha napokig szállítanád, akkor próbálj meg a lehető leggondosabban eljárni, hogy életben maradjanak, míg a végcélodhoz érsz.




Élő állat:

Végül, de nem utolsó sorban soha NE szállíts a kisteherautó hátuljában élő állatot. Ha cicádat, kutyusodat is magaddal szeretnéd vinni, és nincs más módod a szállításukra, akkor vedd őket magad mellé, mert így talán ők is nagyobb biztonságban érzik majd magukat.



6 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page