top of page

Miért jó egy vállalkozásnak, ha nem tulajdonos, hanem bérel

Ha vállalkozást indítunk vagy működtetünk, egyértelműnek tűnik, hogy saját tulajdonú céges autóra mindenképpen szükség van. Akár személyszállításról, akár árumozgatásról van szó, a gépjármű szükséges eszköznek tűnik. Azzal kapcsolatban azonban, hogy ennek céges tulajdonban kell-e lennie vagy megfelelőbb formáció volna a bérlés, érdemes alaposabban elgondolkodni.


A tulajdonosi lét előnyei és hátrányai

Saját tulajdonú autót beszerezni egy vállalkozás számára igazából akkor érdemes, ha az adott gépjármű számára teljes kihasználtságot tud biztosítani. Mit jelent ez? Hogy akár személy-, akár teherautóról van szó napi szintű használtban és/vagy készenlétben van. Vagyis az üzletmenet kiadja az adott jármű állandó elérhetőségének igényét. Onnantól kezdve, hogy a jármű fél vagy egész napokat áll, esetleg hol teherszállításra, hol személyszállításra van szükségünk, a saját céges autó birtoklás megkérdőjeleződik. Kényelmetlen és pazarló megoldás, ha személyszállításra tehergépjárművet használunk (például tárgyalásokra a céges tehergépkocsival megyünk, mert az áll rendelkezésre) vagy fordítva.


A bérlés előnyei

A bérlés legnagyobb előnye a rugalmasság, illetve a szabadság, amit a bérlő élvezhet. Minden egyes alkalommal, amikor igényünk jelentkezik valamilyen gépjárműre, eldönthetjük, hogy pontosan milyen legyen, akár típusát, méretét tekintve vagy akár a kategóriájára vonatkozóan. Ha az üzletmenetből adódóan mindig más és más jármű jelenti az optimális megoldást, jobban járunk a bérléssel. Hiszen nem csak költséghatékonyság, de kényelmi és biztonsági szempontokból is az a legjobb, ha mindig olyan autót használunk, amilyenre szükségünk van.


A második nagy előny, hogy nem kell foglalkoznunk a céges autóval járó adminisztrációs feladatokkal, és szembesülnünk ennek napi szintű költségeivel. A különféle bejelentési és fizetési kötelezettségek - amortizáció, adók, biztosítás -, valamint a karbantartás feladatai - éves átvizsgálás, cserélendő alkatrészek pótlása, esetleges javítási vagy helyreállítási költségek - így nem minket terhelnek.


Kényelem és biztonság egy konstrukcióban

Amikor autót bérelünk, - ha megfelelő céghez fordulunk - pontosan azt kapjuk amire szükségünk van és pontosan annyi pénzért, amennyiben előre megállapodtunk. Így minden tökéletesen előre tervezhető, a céges működésbe illeszthető. Elkerülnek a meglepetések, a váratlan kiadások, miközben abban is biztosak lehetünk, hogy ha bármilyen segítségre szükségünk van, egy egész cég fog a rendelkezésünkre állni, hogy támogasson.


A tgkbérlés.hu célja pontosan ez: azt adni, amire szükséged van, kalkulálható, nyomon követhető költségek mellett, a céges támogatás biztonságával!

11 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page